Echipa
Irina Sandor
S-a alăturat Asociației Medicover în calitate de coordonator local Cluj-Napoca al Programului de Prevenție a Diabetului Zaharat de tip 2 și Bolilor Civilizației “înCerc”. Înainte de a ocupa această poziție, a coordonat proiecte de dezvoltare pentru companii internaționale, cu reprezentanță în Cluj-Napoca. Are o experiență de peste 8 ani în management proiecte și în relații cu publicul. Începând cu anul 2022, coordonează Programul ”Nutriție Pentru SuperEroi” din orașul Cluj-Napoca.
Alina Corneanu
Face parte din echipa Asociației Medicover de 4 ani. Înainte de a ocupa poziția de Coordonator Comunicare și Voluntari al Asociației Medicover, a fost jurnalist în trustul Adevărul Holding, în cadrul departamentului editorial Sănătate. În activitatea ei, Alina coordonează și susține acțiuni de voluntariat, webinarii, organizări de evenimente si se ocupă activ de tot ceea ce presupune comunicarea în cadrul Asociatiei.
Specialiștii Programului
Dr Małgorzata Pogorzelska
Doctor în Educație Fizică și Sport, profesor atestat cu 20 de ani de experiență. Profesor academic la AWFiS Gdańsk. Conduce prelegeri și exerciții, este co-creator al programului de activități de sănătate Gdańsk pentru elevii din clasele 0-3. Coautor și conducător de ateliere metodologice: pentru cadre didactice, ateliere despre planificarea profesorilor și evaluarea elevilor, cât și pentru directorii de școli privind stimularea calității educației fizice. Coautor a patru programe de educație fizică premiate în cadrul concursului Centrului de Dezvoltare a Educației din Varșovia și a unui manual metodic de educație fizică cu clasa - de la planificare la evaluare.
Dr Marek Jankowski
Doctor în Științe Medicale (Universitatea de Medicină din Gdańsk). Director al Centrului Gdańsk pentru Promovarea Sănătății și Prevenirea Dependenței. Coordonator al Programului Operațional de Sănătate Publică și Sport al Strategiei Orașului Gdańsk 2030 plus. Membru al: Consiliului de Sănătate Publică al Primăriei Gdańsk, parte din echipa Educație pentru Sănătate al Consiliului Educațional Pomeranian, Consiliului Științific al Societății Poloneze de Programe de Sănătate. Coautor al programelor de sănătate premiate: premiul PZU (2005), premiul KnowHealth (2011), premiul KnowHealth (2013), premiul Autoguvernare din inimă (2016), premiul Autoguvernare sănătoasă (2022). Autor de proiecte privind utilizarea instrumentelor TIC în domeniile promovării sănătății, prevenirii bolilor și medicinei corective. Coautor al numeroaselor publicații științifice despre sănătate.
Dr Aleksandra Niedzielska
Doctor în Educație Fizică și Sport, director adjunct al Centrului Gdańsk pentru Promovarea Sănătății și Prevenirea Dependenței. Membru al: Societății Poloneze de Programe de Sănătate, Societății Poloneze pentru Cercetarea Obezității. Coautor al programelor de sănătate premiate: KnowHealth Award (2011), KnowHealth Award (2013), Healthy Local Government Award (2022). Coautor al numeroaselor publicații științifice din domeniul sănătății.
Dr Jakub Kryściak
Doctor în Educație Fizică și Sport, profesor asistent al Departamentului de Fiziologie și Biochimie a Universității de Educație Fizică din Poznań, fiziolog Rehasport. Este interesat în special de problemele de adaptare la antrenament ale sportivilor și de metabolismul muscular. A colaborat cu numeroși sportivi din fotbal, volei, lupte și atletism. Este autorul a zeci de lucrări și rapoarte științifice despre fiziologia efortului fizic în sport și reabilitare.
Prof. AWF dr hab. Katarzyna Domaszewska
Doctor în Educație Fizică și Sport, masterand în Biotehnologie. Lucrează ca profesor în cadrul Departamentului de Fiziologie și Biochimie a Universității de Educație Fizică din Poznań și la Facultatea de Științe Medicale la Academia Kalisz. Conduce cursuri didactice în domeniul Fiziologiei generale, Fiziologiei exercițiului fizic, Fiziologiei în sport și Fiziopatologiei. Este autorul multor publicații științifice despre rolul activității fizice în terapia unor boli ale civilizației. A participat activ la conferințe științifice și de antrenament ciclice în domeniul Medicinei Sportive și a importanței testului de efort ergospirometric în evaluarea capacității de efort.