1. Ce este Programul FitSchool?

Obiectivul principal al Programului FitSchool este îmbunătățirea stării de sănătate a copiilor prin creșterea nivelului de activitate fizică în timpul orelor de curs, având beneficii directe privind eficienței cardio-respiratorii și reducerea riscului de dezvoltare a bolilor civilizației.

2. Pentru ce grupă de vârstă
au fost pregătite antrenamentele FitSchool?

Antrenamentele FitSchool au fost pregătite de experți în desfășurarea orelor de activitate fizică pentru elevii din ciclul primar, precum și preșcolarii și elevii din ciclul gimnazial.

Exercițiile particulare (antrenamentele de 30 de minute) și formele de mișcare (antrenamentele de 3 minute) au fost selectate luând în considerare vârsta de dezvoltare a copilului, abilitățile lui motorii și posibilitățile de efort ale acestuia.

3. Ce înseamnă pentru unitatea de învățământ obținerea statutului de Partener al Programului FitSchool?

Obținerea de către unitatea de învățământ/organizație a statutului de Partener al Programului FitSchool permite înregistrarea și utilizarea platformei de către toți profesorii/antrenorii angajați în unitatea de învățământ, care activează un cont individual de Utilizator.

4. Obținerea de către unitatea de învățământ a statutului de Partener al Programului FitSchool este gratuită?

Da. Unitatea de învățământ/organizația nu suportă niciun cost pentru obținerea statutului de partener al Programului. Platforma FitSchool este parte a proiectului Asociației Medicover privind responsabilitatea socială corporativă (CSR) a companiei Medicover. Proiectul este finanțat din fondurile donatorilor.

5. Cine poate deveni Utilizator al platformei FitSchool?

Accesul la platforma FitSchool poate fi obținut de orice profesor/antrenor angajat în unitatea de învățământ/organizația, care are statut de Partener al Programului FitSchool. Accesul la platformă în rolul de Utilizator necesită activarea contului individual.

6. Accesul și utilizarea platformei FitSchool sunt gratuite?

Da. Utilizatorul platformei nu suportă niciun cost pentru înregistrarea și utilizarea instrumentului. Platforma FitSchool este parte a proiectului Asociației Medicover privind responsabilitatea socială corporativă (CSR) a companiei Medicover. Tot proiectul fiind finanțat din fondurile donatorilor.

7. Pe ce perioadă primește acces utilizatorul la platforma
FitSchool?

Asociația Medicover activează profesorilor conturi de utilizator cu acces la funcționalitatea completă a platformei pe perioadă nedeterminată, adică pe toată durata Programului FitSchool.

8. În ce constă reorientarea rolului profesorului în timpul ședințelor desfășurate utilizând platforma FitSchool?

Utilizând platforma FitSchool, prin prisma susținerii „antrenorului virtual”, profesorul/antrenorul obține posibilități mai mari de monitorizare a modului de efectuare a exercițiilor de către copii, de motivare a acestora la activitate și de garantare a siguranței și individualizării lucrului cu elevul.

9. Ce condiții sunt necesare pentru spațiul unde se realizează ședințele utilizând platforma FitSchool?

Una dintre sarcinile programului FitSchool este să încurajeze crearea în unitățile de învățământ a unui nou spațiu pentru activitatea fizică, ce permite desfășurarea ședințelor cu copiii cu ajutorul „antrenorului virtual” care prezintă exercițiile pe un ecran de mari dimensiuni (sau utilizând un proiector).
Mărimea sălii pentru antrenamentele de 30 de minute FitSchool ar trebui să permită desfășurarea ședințelor
în grup de minimum 12 copii. În practică, se poate crea spațiu pentru exerciții FitSchool
din încăperi de mărimea sălilor de clasă, sălilor de activități școlare sau sălilor de sport. Antrenamentele de 3 minute, așa-numitele „pauze pentru creier” sunt sub forma unor activități între ore și pot fi desfășurate în sala de clasă.

Exemple de amenajări pentru sala de antrenamente FitSchool

10. Ce condiții tehnice sunt necesare pentru realizarea ședințelor utilizând platforma FitSchool?

În scopul permiterii utilizării platformei FitSchool este necesară asigurarea individuală de către unitatea de învățământ a condițiilor tehnice corespunzătoare, inclusiv:

Sari la conținut