SCOPUL PROGRAMULUI

Programul FitSchool a apărut ca urmare a nevoii tot mai mari de mișcare în rândul elevilor, întrucât activitatea fizică are un rol cheie în perioada lor de dezvoltare.

Programul folosește beneficiile pe care tehnologia le aduce, tocmai pentru a acoperi o nevoie reală, actuală, de mai multă activitate fizică în rândul copiilor.

OBIECTIVUL PRINCIPAL

Îmbunătățirea stării de sănătate a copiilor prin creșterea nivelului de activitate fizică.

OBIECTIVE SPECIFICE:

Îmbunătățirea eficienței cardio-respiratorii prin creșterea nivelului de efort cu intensitate moderată (efort aerobic) – reducerea riscului de dezvoltare a bolilor de civilizație.

Creșterea forței musculare care ajută la formarea posturii corporale corecte – reducerea riscului de dezvoltare a afecțiunilor musculo-scheletice.

Îmbunătățirea simțului kinestezic (propriocepție) care ajută la îmbunătățirea coordonării ochi-mână.

Îmbunătățirea abilităților motorii prin creșterea nivelului exercițiilor generale de fitness - modelarea mobilității și reducerea riscului de accidentare.

Creșterea cunoștințelor copiilor despre legătura dintre activitatea fizică și sănătate – formarea atitudinii de responsabilitate personală pentru sănătate.

Creșterea competențelor cadrelor didactice în ceea ce privește educația fizică în îndeplinirea rolului de promotori ai sănătății.

Creșterea prestigiului profesorilor care desfășoară cursuri de activitate fizică în contextul importanței muncii lor pentru modelarea competențelor de sănătate ale tinerei generații.

Creșterea competențelor părinților și a tutorilor copiilor în ceea ce privește educația privind sănătatea.

DESTINATARII PROIECTULUI:

Profesori de educație fizică, profesori de educație primară și profesori de educație preșcolară.

Elevii din ciclul primar, precum și preșcolarii și elevii din ciclul gimnazial.

CUM TE AJUTĂ FITSCHOOL

Complexitate și complementaritate – combinarea într-o singură soluție tehnologică a unei serii de instrumente care susțin activitatea școlii și a familiei în favoarea activității fizice a copilului.

Calitatea ridicată a execuției și ușurința utilizării.

Credibilitatea surselor - folosind soluții și conținut bazate pe cunoștințe științifice de încredere, care oferă utilizatorilor un sentiment de siguranță și confort.

Sprijinul mediului științific.

Extinderea permanentă a conținutului disponibil (baza orelor de activitate fizică, formări online, materiale educative).

Resurse FitSchool

ANTRENAMENTE DE 3 MINUTE

ACTIVITATE FIZICĂ SUB FORMA „PAUZELOR PENTRU CREIER”, RECOMANDATE ATÂT ÎN TIMPUL ORELOR, CÂT ȘI ÎN PAUZE

ANTRENAMENTE DE 30 DE MINUTE

activitate fizică

FORMARE PROFESIONALĂ CERTIFICATĂ

din numeroase domenii științifice

VEZI CUM ARATĂ
O PAUZĂ (DISTR)ACTIVĂ DINTRE ORE

Rulează videoul
Sari la conținut