FitSchool în România – lansarea platformei surprinsă prin apariții media CSR Media și Gala Societății Civile

După succesul Programului „înCerc” și al atelierelor „Nutriție pentru SuperEroi”, Asociația Medicover a adus în atenția tuturor o altă inițiativă menită să trezească în elevi plăcerea pentru mișcare, anume „FitSchool”. Platforma online, total gratuită, pune la dispoziție resurse video pentru realizarea antrenamentelor fizice din mediul școlar, în special pentru ciclul primar, dar și pentru cel preșcolar sau gimnazial. Acestea pot fi urmărite și efectuate atât în sala de clasă, cât și în cea de sport.

CSR Media și Gala Societății Civile, alături de FitSchool

CSR Media s-a numărat printre susținătorii acestui concept nou în România, oferind sprijin în procesul de informare al publicului cu privire la beneficiile pe care le aduce. De asemenea, publicația a prezentat și detalii despre formatul dinamic al exercițiilor, pentru o mai bună înțelegere a lor: sunt inspirate din diferite stiluri de sport (precum dansuri, gimnastică sau arte marțiale) și au o durată optimă, corelată cu studiile care au demonstrat că atenția poate fi menținută pentru 25 de minute în cazul copiilor.
Materialul CSR Media poate fi citit integral aici: https://bit.ly/aparitie-CSRMedia

Și Gala Societății Civile s-a alăturat promotorilor FitSchool, punctând în articolul postat și câteva citate ale autorităților locale din Cluj-Napoca, județul Cluj fiind primul din Romania în care proiectul a fost implementat.

„Ne bucurăm să putem fi din nou alături de echipa Asociației Medicover în implementarea unui proiect centrat pe importanța unui stil de viață echilibrat, în rândul copiilor. Având experiența inițiativelor anterioare, cu rezultate concrete, certificate de specialiști, încă din 2018, precum cea a Programului «înCerc» de prevenție a diabetului zaharat de tip 2 sau a atelierelor de nutriție «Nutriție pentru SuperEroi», considerăm că acest nou proiect, «FitSchool», este o metodă de actualitate, atractivă, prin care putem cultiva elevilor preocupări temeinice pentru practicarea activităților sportive”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

„Printre preocupările constante ale autorităților locale din municipiul Cluj-Napoca se numără asigurarea unei dezvoltări armonioase copiilor. Desigur, idealul amintit implică, printre altele, educarea în privința obiceiurilor sănătoase și promovarea unui stil de viață activ, iar asta de la vârste cât mai fragede, deci propunerile Asociației Medicover de programe implementate în orașul nostru au venit mănușă”, subliniază doamna Emese Oláh, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

Declarațiile complete, alături de alte date relevante despre FitSchool pot fi descoperite accesând: https://bit.ly/aparitie-GalaSocietatiiCivile

FitSchool, un instrument extrem de accesibil și util

Asociația Medicover încurajează cât mai multe școli să se implice în misiunea de a insufla un stil de viață activ elevilor. Accesul la platforma FitSchool poate fi obținut în manieră simplă de către orice profesor sau antrenor angajat în unitatea de învățământ ori organizația care are statut de Partener al Programului FitSchool. Este important de știut că obținerea acestui statut nu presupune niciun cost, iar folosirea este absolut gratuită.

„Ne continuăm cu la fel de multă implicare misiunea împotriva excesului ponderal, sedentarismului și neplăcerilor asociate lor. Acum însă, la o scală mai mare, printr-un demers ce ne dorim să ajungă la nivel național, în toate unitățile de învățământ din România. Credem că FitSchool este o alternativă foarte utilă și care aduce multe beneficii copiilor, ea putând fi utilizată în timpul orelor de curs, cât și a celor de sport, fiind concentrată pe nevoile specifice ale celor mici”, punctează domnul George Istrate, directorul general al Asociației Medicover.

Completați formularul de pe site-ul oficial FitSchool și formați obiceiuri sănătoase de mișcare adulților de mâine!

Pentru mai multe informații interesante despre un stil de viață activ, vă invităm să ne urmăriți aici.

Sari la conținut