Lansarea FitSchool.ro – apariții pe RomaniaResponsabila.ro și ReviewRomania.ro

Sedentarismul și greutatea în exces sunt niște probleme des întâlnite astăzi în rândul copiilor, indiferent de vârsta lor. Această realitate tristă a mai fost semnalată anterior de Asociația Medicover, prin inițiative de efect precum Programul „înCerc”, care s-a derulat în perioada 2017-2023. La vremea respectivă, 1 din 3 copii cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani avea obezitate și suprapondere, adică un procent de 35,8% pentru participanții din Cluj-Napoca și de 33,6% pentru cei din Ploiești (cele două orașe de implementare).

Ba mai mult, obezitatea de cauză neendocrină la nivel de țară rămâne pe locul 2 în topul afecțiunilor cronice, iar dinamica prevalenței acesteia se înscrie cu valori crescătoare, de la preșcolari până la elevii de clasa a XII‐a, conform „Raportului național de sănătate al tinerilor și copiilor din România”, publicat în anul 2020.

FitSchool, platforma care promovează un stil de viață activ în rândul copiilor

Întrucât nevoia unui instrument eficient pentru promovarea mișcării în rândul copiilor a devenit din ce în ce mai apăsătoare, Asociația Medicover a lansat FitSchoolplatforma 100% gratuită, care transformă orele de educație fizică într-o adevărată plăcere.

Aceasta pune la dispoziția elevilor (în special din ciclul primar, dar și din cel preșcolar sau gimnazial) numeroase resurse video cu antrenamente inspirate din diferite stiluri de sport, precum dansuri, gimnastică sau arte marțiale. Durata lor este una optimă, astfel încât juniorii să nu-și piardă atenția, energia sau entuziasmul. Iar pentru flexibilitate în utilizare, formatul inovator permite efectuarea exercițiilor inclusiv în sala de clasă, ajutând micuții să-și redobândească forțele în timpul pauzelor dintre lecții.

Beneficii pentru școlari și profesori deopotrivă

Beneficiile FitSchool au fost puse în valoare de publicația Romaniaresponsabila.ro, care s-a concentrat pe maniera în care tehnologia și expertiza specialiștilor pot contribui la îmbunătățirea calității vieților viitorilor adulți.

„Mișcarea este medicamentul nostru natural. Fiecare pas, fiecare exercițiu ne duc către o viață mai lungă, mai bună și mai plină de vitalitate. Este de dorit însă ca sportul să fie integrat în rutină chiar din copilărie, când efortul este văzut drept un joc ce oferă atât amuzament, cât și plăcere sau satisfacție.
În contextul dat, FitSchool acționează asemenea unui adjuvant, contribuind la prevenirea sau tratarea unor probleme des întâlnite în ziua de astăzi din cauza sedentarismului. Pilonii proiectului – sănătatea, știința și inovația – ajută cadrele didactice să identifice nevoile specifice ale celor mici și să le vorbească pe limba lor, într-o manieră creativă, interesantă și ancorată în realitatea digitalizată a momentului”, punctează domnul Leon Gomboș, decan al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Întregul material Romaniaresponsabila.ro despre lansarea FitSchool.ro poate fi vizualizat prin intermediul linkului: https://bit.ly/aparitie-RomaniaResponsabila

Pe lângă sporirea apetenței pentru activitate fizică în cazul copiilor, Reviewromania.ro a inclus pe lista avantajelor faptul că FitSchool vine în ajutorul cadrelor didactice cu o serie de sfaturi referitoare la buna desfășurare a sesiunilor de mișcare. Desigur, dedicarea lor este recompensată prin primirea unei adeverințe de implicare susținută în proiect.
Materialul integral al Reviewromania.ro despre lansarea FitSchool.ro poate fi citit prin accesarea: https://bit.ly/aparitie-ReviewRomania  

 

Nu uitați să completați formularul de pe site-ul official FitSchool  pentru a vă înscrie în proiect și să ne urmăriți aici pentru mai multe informații interesante despre un stil de viață activ!

 

 

Sari la conținut