Proiectul FitSchool România – prezentat de publicațiile Servuscluj.ro, Msnews.ro și Salajeanul.ro

De mai bine de 7 ani, Asociația Medicover promovează un stil de viață echilibrat în rândul copiilor, luptând împotriva sedentarismului, excesului ponderal și problemelor de sănătate asociate. Eforturile de prevenție, oglindite de inițiative precum Programul „înCerc” sau Atelierele „Nutriție pentru SuperEroi”, sunt astăzi continuate printr-un nou proiect menit să trezească în juniori apetența pentru mișcare – FitSchool.

Acest instrument inovator, dedicat deopotrivă elevilor și profesorilor, sprijină în manieră total gratuită nevoia de activitate fizică în timpul pauzelor sau a orelor de sport. Oferă o multitudine de exerciții video atractive, inspirate din dansuri, gimnastică sau arte marțiale, învăluind astfel în distracție fiecare antrenament.

Servuscluj.ro, alături de FitSchool

Pentru ca impactul FitSchool să fie unul răsunător, presa regională s-a alăturat eforturilor de informare. Publicația Servuscluj.ro a prezentat pe larg formatul platformei și a sesiunilor de mișcare, punctând totodată opinia autorităților locale din Cluj-Napoca.

„Ne bucurăm să fim alături echipei de implementare printr-un nou program început în Cluj-Napoca, respectiv FitSchool. Pe lângă valorificarea resurselor tehnologice și a cunoștințelor specialiștilor în activitate fizică, formatul original FitSchool și diversitatea materialelor ce pot fi utilizate de profesori îi ajută pe elevi să privească sportul ca pe o joacă, generând sentimente pozitive față de mișcare. Susținem școlile să aibă deschidere către acest proiect gratuit și de efect, profitând de toate beneficiile pe care le poate oferi”, afirmă Emese Oláh, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

Materialul integral poate fi citit prin accesarea: https://bit.ly/aparitie-ServusCluj

Salajeanul.ro, un alt mesager al Asociației Medicover

Și Salajeanul.ro a adus în atenția publicului numeroasele beneficii pe care le generează FitSchool, indiferent de vârstă. A reliefat și modul în care profesorii se pot transforma în promotori ai sănătății, insuflându-le micuților plăcerea pentru sport.

„Instituțiile educaționale au rolul de a sprijini dezvoltarea armonioasă a copiilor, atât sub aspect psihic, cât și fizic. ISJ Sălaj sprijină nevoia de mișcare și printr-o manieră inovatoare, care valorifică deopotrivă resursele tehnologice și cunoștințele specialiștilor, prin intermediul proiectului FitSchool. Grație antrenamentelor distractive pe care le pune la dispoziție, structurate în reprize de 3 sau 30 de minute, platforma menține motivația elevilor la cote înalte și oferă profesorilor o alternativă inedită pentru derularea activităților sportive și nu numai”, a spus Prof. Dr. Gheorghe-Vasile Bulgărean, Inspector Școlar General ISJ Sălaj.

Articolul intergal poate fi vizualizat aici: https://bit.ly/aparitie-Salajeanul

Msnews.ro, pro mișcare în școli

Despre proiectul FitSchool România a vorbit și Msnews.ro, un alt portal de știri regional bine cunoscut. Acesta s-a concentrat pe explicitarea clară a scopului proiectului, evidențiind importanța îmbunătățirii sănătății juniorilor prin creșterea nivelului de activitate fizică. Prin intermediul resurselor video pe care le pune la dispoziție, platforma vizează scăderea indicelui de masă corporală, îmbunătățirea masei musculare și pierderea excesului de grăsime la copii.

Materialul face trimitere și către George Istrate, directorul general al Asociației Medicover, care a subliniat rolul esențial pe care îl joacă FitSchool în combaterea sedentarismului.
Mai multe informații pot fi descoperite la: https://bit.ly/aparitie-Msnews

Rețineți că pe site-ul oficial FitSchool poate fi completat, fără efort, formularul de înscriere în proiect. Pentru mai multe noutăți în timp real sau curiozități despre un stil de viață activ, ne puteți urmări aici!

 

 

Sari la conținut