Mic dejun sănătos – 3 idei de preparate pe care copiii le vor iubi
Asigurarea energiei pentru activitățile zilnice, menținerea stării de bine, sporirea concentrării sau sprijinirea dezvoltării, toate se numără printre beneficiile unui mic dejun echilibrat. Și totuși, găsirea unor opțiuni deopotrivă nutritive și pe placul copiilor poate fi o adevărată provocare! Nu doar că trebuie ca gustul să fie unul plăcut, cu arome familiare (pentru a fi redusă reticența la rețete noi), însă e necesar și ca aspectul fie unul atractiv, pe măsura așteptărilor micilor critici culinari.
Din fericire, echipa FitSchool este alături de tine și de această dată! Doza de inspirație îți este servită – ca întotdeauna – într-un articol savuros, cu preparate rapide și sănătoase, de care juniorii sigur se vor îndrăgosti.
Toast cu avocado și ou
În diminețile pe grabă și nu numai, un toast cu avocado și ou reprezintă o alegere minunată pentru un mic dejun sănătos. Ai nevoie doar de două felii de pâine, un avocado matur, două ouă, oțet, sare și piper. Opțional, include și câteva felii de roșii și frunze de busuioc, pentru un plus de prospețime.
Începe prin a pune pâinea la prăjit într-un toaster sau într-o tigaie antiaderentă. Până devine crocantă, te poți ocupa de avocado. Curăță-l, pisează-l cu o furculiță sau un robot de bucătărie (în funcție de consistența pe care o vrei), iar apoi asezonează-l. Pentru ouă, pune o oală cu apă la fiert și așteaptă să clocotească. Adaugă niște sare și un strop de oțet, creează un mini-vârtej cu lingura și sparge pe rând ouăle. Când acestea au consistența dorită, pot fi scoase. Dacă preferi varianta clasică, fierbe ouăle în coajă, iar apoi le taie-le pe jumătate.
Unge feliile cu pasta de avocado și adaugă roșiile, busuiocul și ouăle. Nu uita că poți reasambla preparatul în multe moduri, pentru a fi pe placul copilul tău. Așadar… dacă îl încântă pe cel mic, pune legumele și ouăle drept garnitură, întrucât nu există reguli când vine vorba despre creativitate!
Rulouri cu șuncă de curcan și brânză
Cu aceste rulouri cu șuncă de curcan și brânză nu poți da greș vreodată! Pentru a le realiza, asigură-te că ai lipii, șuncă de curcan, brânză (poate fi mozzarella sau orice sortiment care-i place juniorului) și cremă de brânză. Pentru un plus de culoare, poți adăuga și roșii sau frunze de spanac.
Primul pas e reprezentat de încălzirea lipiilor. Pune-le într-o tigaie două minute, pentru că astfel vor fi mai ușor de rulat. Întinde crema de brânză pe fiecare lipie, iar după pune șunca, brânza, roșiile și spanacul deasupra. Împăturește totul strâns și taie rezultatul ca pe o ruladă.
Alternativ, înainte de secționare poți pune preparatul în cuptor pentru câteva minute. Astfel, brânza se va topi, iar crusta va fi mai crocantă. Și asta e tot!
Pancakes cu banane și ovăz
Deoarece celebrele pancakes nu puteau lipsi din meniu, am inclus în listă o rețetă de-a dreptul delicioasă. Vei avea nevoie de: o banană mare (bine coaptă), un ou, 50 g fulgi de ovăz, 60 ml lapte, praf de copt, scorțișoară, sare și unt.
Înainte de toate, curăță banana, zdrobește-o într-un bol și amestec-o cu oul. Într-un recipient separat, combină fulgii de ovăz cu scorțișoară (în funcție de gust), un vârf de praf de copt și niște sare. Adaugă laptele și terciul obținut anterior, iar după aceea omogenizează bine. Într-o tigaie unsă cu puțin unt, pune compoziția și ocupă-te de fiecare pancake. În aproximativ 4 minute ar trebui să fie deja copt.
Pot fi savurate simple, cu iaurt, fructe sau miere. Un lucru e cert: acest mic dejun sănătos și dulce se va transforma într-o vedetă a familiei!
Sperăm ca sugestiile noastre să vă facă diminețile mai frumoase și să vă umple de energie. Alegeți ingrediente sănătoase, experimentați în bucătărie și distrați-vă gătind împreună! Poftă bună!
Pentru mai multe informații interesante despre un stil de viață activ, vă invităm să ne urmăriți aici
Citește și: