Vacanță activă – 5 idei de vacanță sportivă la munte

Sezonul vacanțelor e aici, gata să te îmbie cu relaxare și distracție! Peisaje noi, experiențe inedite și zâmbete largi pe chipurile celor dragi – pe toate ți le oferă atmosfera concediului. Ce te faci însă când planificarea este una aventuroasă, presărată cu nevoile și preferințele diverse ale copiilor? Răspunsul e simplu: primești ajutor din partea echipei FitSchool!

Dacă plănuiești o escapadă la munte, îți vor prinde tare bine aceste sugestii pentru o vacanță activă care, pe de o parte, trezesc entuziasmul indiferent de vârstă, iar pe de altă parte, aduc mișcarea în centrul atenției și sprijină un stil de viață activ.

Ciclism montan

Există o variantă prin care vă puteți conecta cu natura într-o manieră dinamică, iar ea e reprezentată de ciclismul montan. Spre deosebire de varianta sa tradițională, acest tip de ciclism se simte mai puțin ca un antrenament și mai mult ca o formă de evadare din cotidian, generând un sentiment de neegalat. În plus, întrecerile cu membrii familiei devin mult mai palpitante, iar asta grație terenului accidentat. Desigur, casca, genunchierele și cotierele sunt o necesitate pentru siguranța voastră, deci echipați-vă corespunzător înainte de a porni la drum. 

Aceste tipuri de plimbări nu doar că întăresc mușchii, însă îmbunătățesc și echilibrul sau coordonarea. Aduc beneficii semnificative și când vine vorba despre sănătatea mentală, reducând stresul și anxietatea.

Drumeții competitive

Vrei ca micuțul tău să se bucure de drumeții la fel de mult ca tine? Atunci transformă-le în niște competiții incitante, din care observarea elementelor din jur și recompensele nu pot lipsi.

Pentru început, împărțiți-vă în două echipe, iar apoi alegeți rute diferite ale aceluiași traseu (în prezența unor persoane care cunosc bine zona). Pe lângă hartă, e important să aveți o listă de tip Bingo, care să cuprindă diverse lucruri – de pildă, un copac cu scorbură, o plantă de culoare roșie, o apă curgătoare sau altele asemenea. Nu uitați să faceți poză cu fiecare dintre ele, pentru a dovedi că le-ați văzut și a putea primi premiul dacă ați îndeplinit cu succes provocările.

Plimbări cu barca sau canotaj

Plimbările pe apă, cu barca sau tip canotaj, constituie o altă activitate pe care trebuie să o încercați la munte. Aceasta experiență oferă oportunitatea de a învăța despre ecosisteme într-un mod captivant, valorificând deopotrivă exercițiile fizice.

Manevrarea vâslelor, percepută drept un joc de către juniori, va facilita dezvoltarea coordonării motrice. De asemenea, va potența și abilitățile de lucru în echipă și orientarea în spațiu, punând bazele unor amintiri de preț.

Escaladă

Dacă și copilului tău îi place să se cațăre, escalada va fi piesa de rezistență a vacanței. Această activitate solicită musculatura membrelor superioare, a spatelui și a picioarelor, fapt care sporește forța și rezistența la efort.

Pe lângă distracție sau susținerea condiției fizice, un beneficiu neașteptat este reprezentat de stimularea cognitivă. Datorită faptului că escalada implică identificarea alternativelor optime și luarea rapidă a deciziilor, are ca efect creșterea performanțelor mentale și a concentrării.

Yoga în natură

Zilele de concediu au nevoie și de un strop de armonie, ce poate fi adus prin intermediul unei sesiuni de yoga. Puteți realiza poziții inspirate chiar din natură, precum cea a arborelui, a broscuței sau a lăcustei.
Acestea vor genera un sentiment de liniște, vor sprijini echilibrul emoțional și vor asigura un somn odihnitor. Mai mult decât atât, vor îmbunătăți flexibilitatea și postura corporală a juniorului.

Sperăm ca ideile noastre pentru o vacanță activă la munte să-ți fie pe plac și… de ajutor! Noi îți dorim o perioadă relaxantă, iar starea de bine și mișcarea să dea tonul distracției în fiecare zi!

 

 

Pentru mai multe informații interesante despre un stil de viață activ, vă invităm să ne urmăriți aici

Citește și:

Sari la conținut